Annons

Annons

Starta dagen med kalljästa frukostbullar

Toppa bullarna med de frön du gillar bäst.

Recept: Sandra Palmqvist Foto: Anette Nilsson

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Anette Nilsson

Kalljästa frukostbullar

ca 20 stora bullar
Tid: 30 minuter + jäsning

25 g jäst
6 dl kallt vatten
2 dl crème fraiche L
2 tsk salt
1 dl melonkärnor
ca 16–17 dl vetemjöl special + till utbakning
Topping
ca 2 msk sesamfrön
ca 2 msk melonkärnor
ca 2 msk vallmofrön
ca 1 dl riven ost

Annons

Gör så här
1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt crème fraiche, salt och melonkärnor.
2. Tillsätt mjölet och arbeta väl i bakmaskin eller för hand.
3. Dela upp degen i 20 bitar, rulla dem till bullar och lägg i formar eller på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt direkt i kylen och låt jäsa över natten.
4. Ta ut bullarna och låt jäsa i ytterligare 20–30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
5. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över frön eller riven ost som topping.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 20 minuter tills de får fin ljus färg. Låt dem svalna på ett bakgaller.

Gott att äta till:

Plommonmarmelad med citron och ingefära

Lär dig laga apelsinmarmelad

Fikonmarmelad

Gör hemgjord lime curd

Frukostbiscotti

 

Läs också

(20)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar