Annons

Annons

Spröda sesamkex med lax

En smakrik aptitretare som du sent kommer att glömma! Sprött, krämigt och fräscht i en och samma tugga.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Spröda sesamkex med lax

G L
12 stycken
Tid: 10 minuter

1 påse svarta sesamkex, 75–100 g
200 g skivad lax, rökt eller gravad
1 dl turkisk yoghurt L
finrivet skal av en citron
2 msk finhackad dill

Annons

Gör så här
1. Dela laxskivorna i bitar, lika många som kexen. Lägg dem på kexen.
2. Blanda yoghurt, citronskal och dill. Lägg en liten klick ovanpå och dekorera eventuellt med en liten tunn citronskalsbit och dill.

Sesamkexen passar särskilt bra som förrätt till:

Kycklingspett med asiatiska nudlar

 

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar