Annons

Annons

Spröda rotfrukter med honungsdressing

Ett gott sätt att ge extra skjuts åt sötman i späda rotfrukter är att marinera dem. Du kan naturligtvis använda marinaden till ugnsrostade rotfrukter året om.

Foto: Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Rotfrukter i honungsdressing

G L
6 portioner
Tid: 30 minuter

1 knippe färska, späda morötter
1 knippe färska, späda palsternackor eller persiljerötter
1 knippe gräslök, skuren i bitar
½ kruka koriander

Annons

Marinad
saften av 1 apelsin
1 msk blomsterhonung
2 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk sesamfrön
½ dl sesamolja
2 msk soja G
1 msk chilisås

Gör så här
1. Ansa rötterna, skölj dem och skrubba ordentligt. Grilla dem på het grill 3–4 minuter på var sida.
2. Marinad: Blanda apelsinsaften med honung och vinäger. Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna. Blanda dem med sesamolja, soja, chili­sås och apelsinmarinaden.
4. Häll marinaden över rötterna och garnera med gräslök och koriander.

Ljuvliga honungsrecept

Len kräm med bränd honung

Sallad med getost och honung

Manchego med honungsmousse

Honung – ersättare till antibiotika?

 

Läs också

(21)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar