Annons

Annons

Spröda rotfrukter med honungsdressing

Ett gott sätt att ge extra skjuts åt sötman i späda rotfrukter är att marinera dem. Du kan naturligtvis använda marinaden till ugnsrostade rotfrukter året om.

Foto: Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Rotfrukter i honungsdressing

G L
6 portioner
Tid: 30 minuter

1 knippe färska, späda morötter
1 knippe färska, späda palsternackor eller persiljerötter
1 knippe gräslök, skuren i bitar
½ kruka koriander

Annons

Marinad
saften av 1 apelsin
1 msk blomsterhonung
2 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk sesamfrön
½ dl sesamolja
2 msk soja G
1 msk chilisås

Gör så här
1. Ansa rötterna, skölj dem och skrubba ordentligt. Grilla dem på het grill 3–4 minuter på var sida.
2. Marinad: Blanda apelsinsaften med honung och vinäger. Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna. Blanda dem med sesamolja, soja, chili­sås och apelsinmarinaden.
4. Häll marinaden över rötterna och garnera med gräslök och koriander.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Ljuvliga honungsrecept

Len kräm med bränd honung

Sallad med getost och honung

Manchego med honungsmousse

Honung – ersättare till antibiotika?

 

Läs också

(21)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar