Annons

Annons

Spökpaj med lakrits och citron

En kvargsmarrig citronpaj med lakrits! Lagom läskig efterrätt med spökmaränger. Perfekt att bjuda familj och vänner på under Halloween. Skrämmande gott, helt enkelt.

Halloweentårta från Valio

Citron- och lakritspaj med spökmaränger
L

8 PORTIONER
TID: 40 minuter + 25 minuter i ugn + 6 timmar i kyl

Pajbotten
150 g smör, t.ex. Valio Eila® laktosfria L
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver

Annons

Citronfyllning
2 burkar citronkvarg, t.ex. Valio Eila® laktosfria L
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
1⁄2 tsk lakritspulver

Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 3⁄4 dl strösocker
50 g mörk choklad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
3. Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet. Grädda i ca 15 minuter på 175°. Låt svalna och kyl i minst 6 timmar.
4. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.
5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

Fler läskiga bakverk:

Ögontryfflar

Söta råttor med godissvans

Halloweenmuffins

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar