Annons

Annons

Spenatsallad med hyvlad parmesan

Gott och lättlagat tillbehör som passar till mycket. Förbered gärna grönsakerna och dressingen, men blanda inte ihop dem förrän vid serveringen.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt, Johnér

Elisabeth Johansson. Foto: Wolfgang Kleinschmidt.

Spenatsallad med hyvlad parmesan

G L
8 portioner
Tid: 10 minuter

100 g babyspenat
50 g sockerärter
1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
½ tsk honung
3 msk oliv- eller rapsolja
50 g parmesanost

Annons

Gör så här
1. Lägg spenaten i en skål. Strimla sockerärterna fint och blanda ner dem i spenaten.
2. Vispa ihop vinäger, honung och olja. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
3. Strö hyvlad parmesanost över salladen och servera genast.

 

Laga hela nyårsmenyn!

Förrätt
Hummerpizza med picklad silverlök och srirachamajo

Laxtartar med forellrom

Musslor med BBQ-dipp

Varmrätt
Helstekt oxfilé med råstekta rotfrukter och tryffelbearnaise

Dessert
Citronsorbet

Dubbel kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

 

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar