Annons

Annons

Sparrisshots

Soppa som är god att servera såväl varm som kall.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Sparrisshots

G L

8 stycken
Tid: 15 minuter

1 kycklingbuljongtärning  G L
½ dl vitt vin
2½ dl vatten
200 g sparris i bitar, gärna fryst
1 dl crème fraiche
rivet skal av ½ citron
salt och vitpeppar

Annons

Garnering
gräslök

Gör så här
1. Koka upp kycklingbuljong, vin och vatten. Lägg i sparrisbitarna och låt koka i några minuter tills de är mjuka.
2. Mixa till en slät soppa, vispa ner crème fraiche och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.Fördela soppan i shotglas, garnera med gräslöksstrån.

Annat gott med sparris:

Sparrissymfoni med örtmajonnäs

Krämig pasta med sparris på en kvart

Örtig lax med färskpotatissallad och sparris

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar