Annons

Annons

Sparrispotatis med valnötspesto

Läckert potatistillbehör till vilken köttbit som helst.

Recept: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

Sparrispotatis med valnötspesto

G L

6 portioner
Tid: 25 minuter

1 1/2 kg små sparrispotatisar eller andra små fasta potatisar

Valnötspesto
1 bunt bredbladig persilja
200 g valnötskärnor
1 vitlöksklyfta
½ dl äppelcidervinäger
ca 2 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här

1. Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem.
2. Valnötspesto: Skölj persiljan och plocka bladen, ta bort de grova stjälkarna. Hacka persiljan grovt. Rosta valnötterna i en torr panna på medel­värme i 3–4 minuter tills de börjar dofta. Blanda persilja, valnötter, vitlök, vinäger och olja till en grov pesto i en matberedare eller mixer. Tillsätt ev lite mer olja om den verkar för torr.
3. Blanda peston med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

En god köttbit till potatisen: 

Italienska biffar till middag

 Lammspett med gremolata

Helstekt ryggbiff 

 

Läs också

(56)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar