Annons

Annons

Spännande tryffel med smak av glögg

Glöggen ger en fin kryddighet till tryffeln.

Av: Dansukker

Av: Dansukker

Glöggtryffel

G L
20 tryfflar

250 g mörk hackad choklad L
1 dl vispgrädde L
5 msk mörkt muscovadorörsocker
25 g smör L
2–3 msk glögg

Gör så här
1. Hacka chokladen.
2. Koka upp grädde och muscovadorörsocker i en kastrull.
3. Ta kastrullen av värmen, tillsätt choklad, smör och glögg och rör till en slät massa. Låt svalna något.
4. Klicka eller spritsa ut tryffeln i små formar och låt stelna i kylskåp.
5. Pudra över lite kakao och servera.

Smarriga julkakor:

Mauds sagolika chokladfondant

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Himmelskt goda bondkakor

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Pepparkaksmacarons

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar