Annons

Annons

Spaghetti Bolognese

En rätt man aldrig tröttnar på.

Recept: Chris Alack
Foto: Annie Bell

Spaghetti Bolognese

G L
4–6 portioner
Tid: 15 minuter

1 sats klassisk köttragu, recept hittar du här
ca 80 g linguine per portion, eller annan pasta G
fruktig olivolja
riven eller hyvlad parmesan
hackad persilja

Annons

Gör så här
1. Koka ragun cirka 1 timme som i det klassiska receptet, det ska vara vätska kvar att sugas upp av pastan.
2. Mot slutet av koktiden för ragun: Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, tillsätt pastan och koka tills den är al dente. Tillsätt en skvätt olivolja och servera med parmesan och persilja på toppen.

Tips! Det blir ännu godare att blanda ragun med pastan innan du serverar.

Andra goda vardagsrätter:

Mauds snabba köttbullar

Lättlagad fiskgratäng med pressad potatis och färsk dill

Biff stroganoff med pressad potatis

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar