Annons

Annons

Snabb lövbiff med chimichurri

Chimichurri är en kryddig och lite het sås med ursprung i Argentina. Receptet är beräknat för två portioner.

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Lövbiff med chimichurrisalsa och sötpotatispommes

G

 

2 portioner
tid: 35 minuter

2 sötpotatisar, skurna i stavar
1 + 1 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
2 lövbiffar à 125 g
1 msk paprikapulver

Annons

Chimichurri
2 msk hackad persilja
2 msk färsk hackad oregano
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
2 msk olivolja
½ msk rödvinsvinäger
saft från ½ citron

Tillbehör
grönsallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta och stek dem mjuka mitt i ugnen, 20–30 minuter.
2. Chimichurri: Mixa ihop örter, chili, vitlök, olivolja, vinäger, citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Strax före servering: Pensla köttet med olja. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Hetta upp en grill- eller stekpanna tills den är mycket varm. Stek köttet mellan 30 sekunder och 1 minut på varje sida. Lägg över det på en varm tallrik och låt det vila några minuter. Servera  med chimi­churri, sötpotatis och sallad.

 

Fler goda rätter med lövbiff

Fyll lövbiffen med mozzarella

Lövbiff med ugnsrostad färskpotatis

Läcker nudelsallad som i Vietnam

 

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar