Annons

Annons

Söta små chokladdoppade marängtoppar

Små, festliga maränger doppas i choklad med olika smaksättning och strösslas sedan med nötter.

Av: Dansukker

Recept och Foto: Dansukker

Chokladdoppade maränger

G
40 små maränger

3 äggvitor
2 dl strösocker
2 msk ljust muscovadorörsocker
½ dl florsocker

Med cognac
1 msk cognac
100 g smält vit choklad
100 g pistaschmandel, hackade

Med pepparmint
3 droppar pepparmintsolja
100 g smält mörk choklad
50 g rostade hasselnötter, hackade

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Blanda äggvita , strösocker och muscovadorörsocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält. Känn på äggvitan mellan fingrarna, den ska vara helt slät.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med elvisp på hög hastighet tills den har svalnat. Tillsätt under tiden florsocker.
4. Smaksätt hälften av smeten med cognac och hälften med pepparmint.
5. Spritsa upp i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 2–3 timmar tills de är torra.
6. Doppa cognacsmarängerna i vit choklad och hackade pistaschmandlar. Doppa mintmarängerna i mörk choklad och hackade rostade hasselnötter. Förvara i en lufttät burk.

Älskar du maräng?

Lingonpaj med italiensk maräng

Festlig chokladkräm med mintig marängtopp

Apelsinsallad med pistasch och marängtopp

Läs också

(16)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar