Annons

Annons

Sommarsallad med jordgubbar och parmaskinka

Jordgubbar hör verkligen sommaren till och man kan använda dem till så mycket. De går till exempel utmärkt ihop med sältan i parmaskinka i den här fantastiskt fräscha sommarsalladen. Den smakar lika bra som tillbehör till grillad mat som den gör tillsammans med ett gott bröd.

Foto: Columbus Leth

 

Sommarsallad med jordgubbar och parmaskinka

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

1 fänkål
250 g jordgubbar
ca 1/2 kruka basilika
10–12 skivor parmaskinka
12 svarta oliver, t ex kalamata
1 msk crema di balsamico

Annons

Honungsdressing
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Skölj och ansa fänkålen och skär den i mycket tunna skivor, helst på mandolin. Låt skivorna ligga i en skål med iskallt vatten medan du förbereder resten av salladen.
2. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Plocka basilikabladen från stjälkarna.
3. Honungsdressing: Vispa ihop alla ingredienser.
4. Häll av vattnet från fänkålen och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg ut skinkskivorna på ett stort fat. Fördela jordgubbar, fänkål, basilika och oliver ovanpå och ringla över dressingen och crema di balsamico precis före servering.

Annat gott med jordgubbar

Pavlovatårta med jordgubbar och apelsin

Jordgubbar + basilika = sant!

Tjusig glasstårta i två lager med jordgubbar och vanilj

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar