Annons

Annons

Sojarostade nötter med sesamfrön – goda snacks till drinken!

Läckert snacks som du gör på fem minuter.

Recept: Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth

Recept: Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth

Sojarostade nötter med sesam

G L
4 portioner
Tid: 5 minuter

30 g hasselnötter
30 g cashewnötter
30 g mandlar
2 msk sesamfrön, gärna blandade ljusa och mörka
½ dl Kikkoman ljus soja

Gör så här
1. Rosta nötterna och mandlarna i en medelvarm panna tills de är gyllene. Tillsätt sesamfrön och låt även dem bli lite varma, tills de börjar poppa lite.
2. Häll på soja, blanda ordentligt och koka in.
3. Ta upp nötblandningen ur pannan och lägg upp den för att svalna på bakplåtspapper.
4. Förvara nötblandningen i en burk med tättslutande lock. Nötterna håller sig cirka 14 dagar.

Annons

Tips! Du kan ersätta nötterna och mandeln i receptet med andra sorters nötter och frön – ta dem du gillar bäst.

Fler tips på goda tilltugg

Hemmagjorda kryddiga äppelchips

Imponera med Catarina Königs bästa tilltugg

Till fördrinken – snittar med gravad lax och ricottaröra

 

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar