Annons

Annons

Snöägg med passionsfruktszabaione

Snöäggen är enkla att laga i mikrovågsugnen. Det är enklast att tillaga dem ett och ett.

Foto: Ulrika Pousette

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Snöägg och passionsfruktszabaione

GL
4–6 portioner
Tid: 35 minuter

3 stora äggvitor
1 dl strösocker

Passionsfruktszabaione
4–5 passionsfrukter
3 stora äggulor
3–4 msk strösocker
1 msk pressad citron

Annons

Garnering
100 g hallon
1–2 passionsfrukter

Gör så här
1. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa en kort stund. Äggvitan ska inte bli för fast.
2.Fördela marängsmeten i koppar som tål mikrovågsugn. Det är enklast att tillaga dem ett i taget. Mikra på full effekt ca 15 sekunder tills de pöser upp över kanten och inte kladdar när du tar på dem med fingret. Stjälp upp dem med hjälp av handen.
3. Zabaione: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med resten av ingredienserna i en liten kastrull. Vispa till en fluffig kräm på svag värme eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något.
4. Lägg upp zabaione och snöägg. Garnera med hallon och passionsfrukt.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Fler fina desserter:
Chokladfondant
Nektarinsallad med bär- och citronmelissirap
Chokladpaj med apelsin och jordgubbar

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar