Annons

Annons

Snabblagad senapssill till påskbuffén

Här går det utmärkt att använda 5-minuterssill.

Recept: Elisabeth Johansson Av: Susanna Blåvarg

Recept: Elisabeth Johansson
Av: Susanna Blåvarg

Senapssill

GL
400 g inlagda sillfiléer
2 msk svensk senap GL
1 msk söt stark senap GL
½ msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
1 dl neutral olja
½ msk hackad dill

Gör så här
1. Skär sillen i cirka 1½ cm breda bitar. Vispa ihop senap, vinäger och socker i en liten skål. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden.
2. Rör i dillen och vänd i sillbitarna. Låt gärna stå i 6 timmar.

Fler goda påsksillar:

Toppa matjessillsalladen med brynt smör!

Annons

Mauds snabba senapssill

Påskens godaste macka – här är den

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar