Annons

Annons

Snabbfixad röra med rökt lax och äpple

Laxröran är god att servera på grovt bröd, gärna danskt rågbröd.

Recept: Maud Onnermark Foto: David BAck

Recept: Maud Onnermark
Foto: David Back

Laxröra med äpple

GL
6 stycken
Tid: 10 minuter

150 g varmrökt lax utan skinn
2 tsk söt grovkornig senap, t ex Graveleijs GL
1 tsk dijonsenap
2 msk crème fraiche L
1 msk majonnäs L
½ äpple
½ ask kryddkrasse
nymald vitpeppar
6 små rundlar danskt rågbröd eller pumpernickel GL’

Annons

Garnering
kryddkrasse
små äppeltärningar

Gör så här
1. Se till att det inte finns kvar några ben i laxen. Dela den i bitar.
2. Blanda senap, crème fraiche och majonnäs. Tärna äpplet fint och blanda ner det och laxbitarna. Klipp ner cirka ½ ask kryddkrasse. Vrid över lite vitpeppar. Hit kan förberedas.
3. Fördela röran på bröden. Garnera med finklippt krasse och eventuellt några äppeltärningar.

Fler goda munsbitar:

Mauds festliga snurror med gurka och lax

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds tunnbrödskorgar

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar