Annons

Annons

Snabb Nutellaglass – på 2 ingredienser!

Med den här desserten kan du ”bekvämimpa”. Den är oerhört lätt att göra och ändå ser den ut och smakar som en lyxdessert.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Snabb Nutellaparfait

G
6 portioner
Tid: 10 minuter + några timmar i frys

4 dl vispgrädde
250 g Nutella, rumsvarm

Garnering
25 g mörk choklad
½ dl rostade hackade hasselnötter

Prova också: Dessertbomb med Nutella

Annons

Gör så här
1. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Tillsätt Nutellan och vispa samman.
2. Häll smeten i små portionsformar eller i en större form. Täck över och ställ i frys 2 timmar eller längre.
3. Ta ut parfaiten en stund före servering om den stått länge i frysen så att den hinner temperera sig. Smält cho­kladen i mikro och ringla den över parfaiten. Strö över rostade hasselnötter. Du kan också bara hacka chokladen och strö den över tillsammans med hasselnötterna.

Fler snabba desserter

Mauds goda mangoglass på bara 3 ingredienser

Mauds lyxiga mandelmousse med lingon på 5 ingredienser

Mauds passionerade spumante-sorbet

 

Läs också

(324)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar