Annons

Annons

Snabba tisdagsfisken

Ajvar, fetaost, kräftstjärtar och grädde piffar upp ett paket fryst torsk hur lätt som helst. Prova ikväll!

Recept: Anne Aobadia Foto: Emma Shevtzoff

Recept: Anne Aobadia
Foto: Emma Shevtzoff

Snabba tisdagsfisken

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter

1 msk smör till formen L
600 g torsk i portionsbitar, eller annan vit fisk
100 g fetaost L
6 soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk ajvar relish
2–3 dl vispgrädde L
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar eller räkor i lag
1 krm vitpeppar, nymald
½ dl dill, finhackad

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål.
2. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Häll över fisken. Gratinera cirka 20 minuter.
3. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Läs också

(36)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar