Annons

Annons

Snabba tacobiffar med guacamole

Om du vill kan du använda fläskfärs i stället för nötfärs.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Tacobiffar med sallad och guacamole

G L
2 portioner
Tid: 25 minuter

300 g nötfärs, 10 %
salt och nymald peppar
1½–2 msk tacokrydda
1½ msk smör L
valfri sallad
6 cocktailtomater
10 cm gurka
½ rödlök
guacamole
1 avokado, mosad
1 pressad vitlöksklyfta
saft av ½ lime
tillbehör
limeklyftor

Annons

Gör så här 
1. Blanda färs, salt, peppar och tacokrydda. Forma 4 biffar.
2. Hetta upp smöret och stek biffarna runt om på medelvärme cirka 8 minuter.
3. Guacamole: Blanda avokado, vitlök och limesaft. Smaka av med salt.
4. Riv salladsbladen i mindre bitar. Hal­vera tomaterna. Dela gurkan i stavar. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg upp salladen på tallrikar, lägg på biffarna och servera med guacamole och limeklyftor.

Annat gott till tacokvällen:

Tacos med kyckling och avokadodressing

Guacamole

Hembakade vetetortillas

 

 

Läs också

(45)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar