Annons

Annons

Snabba linssoppan med kokosmjölk

Gör soppmiddagen komplett med en smakrik sallad på hirs, oliver och persiljerötter, som också kan bytas ut mot palsternacka.

Recept: Maximillian Lundin Foto: Linus Hallgren

Recept: Maximillian Lundin
Foto: Linus Hallgren

Linssoppa med hirs- och persiljerotssallad

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

150 g röda linser, torkade
4 lagerblad
2 msk kokosolja
1 gul lök, finstrimlad
1½ msk finstrimlad ingefära
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk basilika, torkad
3 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1½ tsk havssalt

Annons

Gör så här
1. Koka upp linserna i 1 liter vatten. Sila av vattnet och spola av linserna noga.
2. Fräs lagerbladen i kokosolja 20 se­kunder i en stor gryta. Tillsätt lök, ingefära och vitlök och fräs ytter­ligare 4–5 minuter.
3. Tillsätt linserna, basilikan och ­tomatpurén och rör om. Räkna till 10, och tillsätt sedan vattnet. Låt koka i 10 minuter.
4. Tillsätt kokosmjölk och ge soppan ett uppkok. Dra åt sidan och håll den varm.

Sallad på hirs, oliver och persiljerötter

G L

4 portioner
tid: 30 minuter

200 g hirs, okokt
1 tsk havssalt
4 dl vatten
1 dl svarta oliver, urkärnade
och hackade
2 persiljerötter, i tunna slantar
1 rödlök, i tunna klyftor
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
½ tsk havssalt

Gör så här
1. Rosta hirsen i torr gryta tills det börja lukta nybakat. Tillsätt salt och vatten och låt koka upp.
2. Lägg på lock, sänk till medelvär­me och låt småkoka 10 minuter. Dra åt sidan och låt hirsen vila under lock ytterligare 10 minuter före serve-ring.
3. Blanda hirsen med hackade oliver, persiljerot, lök, olja och vinäger. Sma­­ka av med lite havssalt.
4. Servera soppan i varma tallrikar med hirssalladen sidan om, eller lägg den i mitten av soppan.

Fler veganska recept:

Citrondinkelsallad med grön pumpafrödressing

Kikärtspannkaka med fänkålstopping

Palsternackspasta med tomatsås

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

 

Läs också:

Maximillian Lundin: Därför blev jag vegan

 

Läs också

(96)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar