Annons

Annons

Snabb citrusmarmelad

En riktigt lättgjord marmelad som alltid stelnar tack vare syltsockret. Om du vill kan du göra halv sats.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulf Svensson

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulf Svensson

Snabb citrusmarmelad

GL
ca 2¾ kg marmelad
Tid: 35 minuter

2 skalade apelsiner, 2 apelsiner
med skal och 1 citron
med skal (total vikt 1 kilo)
1 liter vatten
1 kilo syltsocker

Gör så här
1. Tvätta och borsta citrusfrukterna väl. Skär frukten i mindre bitar. Kör allt i matberedare till ett mos med små skalbitar.
2. Koka moset med vattnet ca 20 minuter under lock. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt koka ganska  kraftigt utan lock  ca 15 minuter.
3. Häll upp på burk  och sätt på lock.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Läs också

(42)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar