Annons

Annons

Snabb citronsill

Citron och stjärnanis sätter en fräsch och lite kryddig smak på sillen. Prova Mauds enkla recept.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Citron- och stjärnanissill

G L

6–8 portioner
tid: 15 minuter + tid att dra

1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
lagen från sillen
1 citron, ekologisk
1 liten röd lök
4 stjärnanis

Gör så här
1. Spara lagen. Tvätta citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också några tunna skivor av citronen och dela dem i bitar. Skala och skiva löken tunt.
2. Lossa 5 frön från stjärnanisen och stöt dem fint. Lägg dem i lagen tillsammans med resten av stjärnanisen.
3. Blanda inläggningslag med citronskal och några citronskivor. Lägg ner sillen. Sillbitarna bör ligga i såsen minst några timmar eller till nästa dag för att dra åt sig smak.

Fler snabba sillar

Mauds snabba senapssill

Annons

Mauds snabba currysill

Mauds snabba dillsill

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar