Annons

Annons

Smörstekta pilgrimsmusslor med spröda skinksegel

Pilgrimsmusslor är riktig lyxmat och den lite söta smaken passar perfekt ihop med skinkan, som har kraftig röksmak.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Smörstekta pilgrimsmusslor med skinksegel

G L

6 portioner
Tid: 20 minuter

3 msk pinjenötter
6 skivor kallrökt skinka, t ex schwarzwaldskinka
ca 150 g späd sallad
2 msk smör L
12–18 pilgrimsmusslor
salt och nymald peppar

Annons

Dressing
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rosta pinjenötterna i en torr medelvarm panna.
3. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakpapper. Ställ plåten mitt i ugnen 8–10 minuter tills skinkskivorna är torra, men de ska inte bli brända. Låt dem kallna på plåten.
4. Blanda samman dressingen. Hit kan förberedas.
5. Fördela salladen på assietter. Droppa över dressingen och strö på de rostade pinjenötterna.
6. Hetta upp smöret i en panna. Torka av pilgrimsmusslorna och stek hastigt, ca ½ minut på varje sida, salta och peppra under tiden. Lägg upp dem på salladen och garnera med skinkan.

Laga hela Mauds nyårsmeny!

Lyxsnittar på enklaste vis: Mauds löjromscrostini

Rosastekt hjortfilé med potatisterrin och ljuvlig madeirasås

Krispiga flarn med chokladtryffel

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar