Annons

Annons

Smörstekta grönsaker

De späda grönsakerna steks snabbt i panna så att de behåller sin spänst.

Recept: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

Smörstekta grönsaker

G L
6 portioner
Tid: 20 minuter

1 bunt grön sparris
1 knippe späda morötter
2 buntar salladslök
50 g smör till stekning L
1 paket frysta små fina ärter, 250 g
salt
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Bryt av den nedersta delen på sparrisstjälken. Skrapa morötterna. Ansa salladslöken. Skär grönsakerna i bitar på snedden.
2. Stek morötterna i smör i en stor stekpanna cirka 4 minuter under omrörning. Tillsätt sparrisen och salladslöken och fräs ytterligare 6–8 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt ärterna mot slutet och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymald peppar.

Fler fina grönsakstillbehör:

Haricots verts-pommes

Frasiga zucchiniplättar

Goda röror till mezekvällen

 

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar