Annons

Annons

Shireen Selfelts sega kladdkakekakor

"Älskar du choklad lika mycket som jag? Tänker du dig en härligt kladdig kladdkaka eller sega chokladkakor? Då tänker jag så här: varför göra två olika bakverk när man kan göra dessa underbara kladdkakekakor som är syndigt goda?"

Foto: Frida Wismar

Foto: Frida Wismar

Recept på kladdkakekakor

L
10-12 kakor

1 timme

225 g mörk choklad, 60–70 %
60 g smör L
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver

Prova också: Hela Sverige bakar-Linus fyllda Nutellakakor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ägg, socker och vaniljpul- ver vitt och pösigt i en annan bunke.
4. Vispa ner den smälta chokladen i äggblandningen. Tillsätt de torra ingre- dienserna och vispa tills allt går ihop.
5. Ställ smeten i frysen i 30 minuter.
6. Forma 10–12 bollar med hjälp av en mekanisk glasskopa, cirka 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen i 9–12 minuter. Låt svalna på galler.

Älskar du kladdkaka? Kolla i så fall också in de här goda kladdkakorna!

Kladdkaka strösslad med mint

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Kladdkaka med ingefärskola

Kladdkaka med karamelltwist

Kladdkaka med vit chokladmousse och jordnötter

Läs också

(45)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar