Annons

Annons

Shireen Selfelts Nutellagrottor med bara 3 ingredienser

"De flesta av oss har nog ätit hallongrottor, åtminstone någon gång. Det här är samma tänk och samma utseende fast med världens godaste kräm istället – nutella. Med endast tre ingredienser får du fantastiskt goda kakor till kakfatet på nolltid!"

Foto: Frida Wismar

Foto: Frida Wismar

Nutellagrottor

15 kakor
30 minuter

180 g + 50 g nutella
1 stort ägg
2 1⁄4 dl vetemjöl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda 180 g nutella med ägget i en bunke och rör ihop till en smidig smet med en slickepott. Tillsätt mjölet och rör tills smeten precis går ihop.
3. Forma smeten till 15 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten av varje boll med ett finger.
4. Grädda nutellagrottorna mitt i ugnen i 8–10 minuter, tills ytan känns hård när du knackar på den. Låt svalna på galler.
5. Fyll en liten spritspåse med 50 g Nutella och spritsa ut krämen i hålen, servera och njut.

Gillade du detta? Se då också:

Snabb Nutellaglass – på 2 ingredienser!

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Dessertbomb med Nutella

Små biskvipajer med nutella, bär och muscovadokräm

 

Läs också

(60)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar