Annons

Annons

Sallad med bakade tomater och grillad fänkål

Allt du lägger på grillen får en godare smak. Grilla grönsakerna till din sallad! Smaken av grillad fänkål passar så bra med sötman från tomaterna.

Foto: Columbus Leth

Sallad med bakade tomater och grillad fänkål

G L

6 portioner
Tid: 50 minuter

500 g mogna tomater, gärna både gula och röda
2 msk olivolja
3 msk oregano
salt och nymald svartpeppar

Grillad fänkål
1 fänkål
2 msk olivolja 300 g
blandad sallad

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°.
2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan och krydda med oregano, salt och peppar. Baka tomaterna mitt i ugnen cirka 50 minuter.
3. Grillad fänkål: Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor på längden. Pensla skivorna med olja och grilla dem 3 minuter per sida på grill eller i stekpanna.
4. Skölj salladen och lägg upp den på ett stort fat. Lägg på tomaterna och grillad fänkål.

Andra goda sallader

Bönsallad med citrondressing

Krispig kycklingsallad med bacon och äpple

Grön dinkelsallad

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar