Annons

Annons

Saftiga grillade lammkotletter med getost – köttfavorit på buffén!

Lägg lammkotletterna på grillen, men inte för länge! Strö över getost och valnötter. Så gott!

Foto: Jakob Helbig

Lammkotletter med getost

G
8–10 portioner
Tid: 20 minuter + 10 minuter i ugn

100 g valnötter
6 färska fikon eller nektariner
1 litet knippe bladpersilja
1 litet knippe myntablad
12 lammkotletter
2–3 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
200 g färsk getost, t ex Petits chèvres (Président)

Annons

Gör så här
1.Sätt ugnen på 200°. Lägg valnötterna på plåt med bakplåtspapper och rosta dem 8–10 minuter. Låt svalna och hacka dem grovt.
2.Skär frukten i klyftor. Nyp av persiljebladen och myntabladen.
3.Pensla lammkotletterna med olivolja. Salta och peppra. Grilla dem på het grill eller i grillpanna, cirka 2–3 minuter per sida.
4.Lägg upp kotletterna på fat tillsammans med frukten. Strö över smulad ost, nötterna och örterna.

Fler goda bufférätter:

Spenatsallad med rött ris

Köttbullar

Krossad potatissallad med sting

Marockansk kyckling med kanel och saffran

Bön- och nötsallad med apelsindressing

Grissida med örter och vitt vin

Bärtårta med mascarponekräm

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar