Annons

Annons

Saftig vinkokt kyckling

Kycklingen kan serveras ljummen eller helt kall. Servera gärna med en sallad med papaya och bönor.

Recept: Maud Onnermark Foto: Carin Pålsson

Vinkokt kyckling

G

8 portioner på buffé
Tid: 25 minuter + tid att kallna

1 kg majskycklingbröst, ca 4 st
5 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
1 msk salt
15 svartpepparkorn
1 kvist färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor, skivade
citronolja 2 citroner, ekologiska
1½ dl olivolja
2 kvistar rosmarin
ev flingsalt

Annons

Gör så här
1. Koka upp vatten, vin, salt, svartpeppar, rosmarin och vitlök.
2. Stick in en termometer i det tjockaste bröstet. Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen. Sjud under lock cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 68°. Kyl grytan i vattenbad. Ta bort skinnet från kycklingbrösten och lägg sedan ner dem i lagen igen och förvara i kyl.
3. Ta upp och skiva kycklingbrösten Obs! Spara buljongen till soppan. Lägg dem på ett serveringsfat.
4. Örtolja: Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet, blanda ner i olivoljan. Ta loss några bladrosetter av rosmarinen och spara till garnering. Tillsätt de andra bladen i oljan. Häll oljan över kycklingen. Hit kan förberedas. Garnera med rosmarin och strö eventuellt över lite fling-salt vid serveringen.

Laga mer av Mauds goda buffémat:

Mauds fräscha sallad med räkor och papaya

Variera den inlagda sillen med inlagd lax!

Härlig och god vårsoppa med gröna ärtor

Minipajer med ost och spenat – superfint på buffén!

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar