Annons

Annons

Så gravar du laxen enklast

Egengravad lax är godast! Häng med i vår enkla steg för steg-guide.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Recept: Gravad lax

G L

ca 10 portioner
Tid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp

1 sida lax, ca 1 kg
1 stort knippe dill
2 msk fänkålsfrön
2 tsk svartpepparkorn
4 msk salt
2 msk strösocker

Gör så här

1. Rensa laxen från ben med hjälp av en liten tång eller pincett. Lägg laxen i en form med skinnsidan ner.
2. Skölj och hacka dillen inklusive stjälkarna.
3. Krossa fänkålsfrön och pepparkorn i en mortel.
4.  Blanda dillen och kryddorna med salt och socker. Fördela kryddblandningen jämnt över laxen. Täck med plastfolie och ställ svalt minst 24 timmar före servering.
5. Skär laxen i tunna skivor, lägg upp på ett fat och servera gärna med hovmästarsås och citronklyftor.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Mer gott med lax

Mauds inlagda lax

Fänkålsbakad lax

Sushi med gravad lax

 

Läs också

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar