Annons

Annons

Så gör du Tina Nordströms kålpudding med messmörsås

Nyfiken på att prova Let's Dance-dansaren Tobias Karlssons favoriträtt, Tina Nordströms kålpudding med messmörsås? Se här!

Foto: Ralph Månsson

Recept: Tina Nordström Foto: Ralph Månsson

Kålpudding med messmörsås

G

4 portioner
Tid: 1 timme 45 minuter

500 g blandfärs
1 1/2 grovhackat vitkålshuvud, ca 1,2 kg
smör eller olja till stekning
3 msk ljus sirap
1/2 msk ättikssprit (12%)
2 gula lökar
1 dl kokt ris
1 ägg
2 dl mjölk
salt och nymald vitpeppar

Annons

Sås
sky från kålpuddingen
1 dl matlagningsgrädde
några droppar citron
1 msk messmör
maizena
salt och  nymald vitpeppar

Till servering
Kokt potatis och lingonsylt

Gör så här
1. Bryn kålen lite i taget i smör och olja. Smaksätt med ca 2 msk sirap, ättikssprit, salt och vitpeppar.
2. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Blanda lök, ris, ägg, mjölk och färs till en smet. Smaksätt med salt, vitpeppar och 1 msk sirap.
Lägg hälften av kålen i botten på en ungsform. Lägg färsen ovanpå och avsluta med att lägga på resten av kålen. Baka kålpuddingen i ugnen 45–50 minuter. Kontrollera med en kniv så att färsen är fast.
3. Sås: Sila ner skyn i en kastrull. Koka upp med grädden. Smaksätt med salt, vitpeppar, citronsaft, och en kula messmör. Red av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten.
4. Servera kålpuddingen med kokt potatis och lingonsylt.

Läs intervjun med Tobias Karlsson i Matmagasinet nr 11 2014.

Mer gott med kål:

Enklaste sättet att fixa kåldolmarna – så gör du

Varm asiatisk vitkålssallad

Krispiga kålrullar med lax och färskost

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar