Annons

Annons

Så gör du enkelt egna broccolichips

Varför inte testa att rosta broccoli och servera till fredagsmyset? För dig som gärna vill få i dig mer näring, tänker på vikten eller helt enkelt bara vill testa något nytt är det här ett utmärkt val av snacks.

Att skiva grönsaker till smala pinnar, skivor eller mynt och rosta dem i ugn är ingenting nytt. Grönkålschipsen fick många att ändra uppfattning om att rostad kål verkligen smakade gott efter några minuter i ugn med tillhörande olja och salt. Sötpotatispommes är även det en långlivad trend som allt fler tillagar och i butikshyllorna finns rotfruktschips att köpa. Kort sagt – vi gillar att chips och i dag behöver de inte vara smaksatta med barbequekrydda eller sourcream/onion för att vi ska tycka om det!

Recept på enkla broccolichips:

G

Annons

1 plåt
tid: 30 minuter

2 broccolihuvuden
4 msk olivolja
1-2 krm chiliflakes (eller så starkt du önskar)
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250° och klä en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen och värm den 10 minuter.
2. Skär broccolihuvudena på längden, cirka 2-3 cm stora. Skär i skivor. Behåll de broccolibitar som faller av när du skär, det gör inget att de inte är lika stora.
3. Blanda broccolidelarna, olivolja och chiliflakes i skålen. Salta och peppra efter smak.
4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg försiktigt på broccolidelarna med den platta sidan ner.
5. Rosta i ugnen i 15–20 minuter eller tills de har fin färg.

Serveringstips: Riv parmesan över de varma broccolichipsen och servera genast!

Receptet är gjort av den franska kocken Laurent Tourondel som även har gjort en tillhörande yoghurtsås med citronsmak i sitt recept. Laurent Tourondels recept hittar du här.

Fler goda snacks:

Saltrostade sötmandlar

Hemmagjorda kryddiga äppelchips

Läckert tilltugg – rökt kött med ärtpuré och rågchips 

 

Läs också

(103)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar