Annons

Annons

Fira Kåldolmens dag 30 november! Så här fixar du kåldolmarna enkelt

Vem sa att kåldolmar var krångligt att laga? Lär dig ett smart sätt att få riktigt fin form på kåldolmarna – dessutom helt kladdfritt!

Henrik Steen

Foto: Henrik Freek

Gör så här
1. Koka stora kålblad i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och svalna. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg en ren handduk i handen och sedan ett kålblad ovanpå handduken. Lägg på en klick välkryddad färs, till storleken ungefär som två köttbullar. Vik in kålbladet runt färsen och knyt sedan handen om.

Annons

 

kaldolme-steg-for-steg-800px-2

Foto: Henrik Freek

3. Snurra handduken i ena änden, så att kåldolmen formas till en boll. Vrid inte för hårt – då kan kålen gå sönder.
4. Lägg dolmarna i ett smort ugnsfat med lite vatten eller buljong i botten. Lägg aluminiumfolie över formen och stek kåldolmarna tills färsen är genomstekt, cirka 30 minuter.
5. Servera dolmarna med kokt potatis, skysås och rårörda lingon.

 

Fler kålrecept:

Varm asiatisk vitkålssallad

Ångad kål

Tina Nordströms kålpudding med messmörsås

 

Läs också

(63)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar