Annons

Annons

Så enkelt gör du knapriga tunnbrödskorgar!

De här fina korgarna kan du fylla med vilken favoritfyllning som helst. Dessutom ser de jättefina och proffsiga ut på fatet!

Recept: Maud Onnermark Foto: David Back

Recept: Maud Onnermark
Foto: David Back

Tunnbrödskorgar med räkröra

GL
6 stycken
Tid: 30 minuter

ca 2 hårda tunnbröd, t ex Gene eller Mjälloms GL

Räkröra
400 g oskalade räkor
2 msk majonnäs L
1 msk crème fraiche L
finrivet skal av ½ ekologisk citron
2 msk finhackad dill
en knivsudd chilipeppar eller cayenne

Annons

Garnering
klippt gräslök

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Lägg tunnbröden på en plåt med bakplåtspapper. Spruta vatten på båda sidor av bröden med en blomspruta så att de mjuknar något. Skär dem i cirka 7 cm stora kvadrater. Tryck ner dem till en skål i minimuffinsformar eller små mazarinformar. Grädda i ugnen 5–10 minuter tills de känns torra. Ta ut och låt dem kallna.
3. Skala räkorna och hacka dem. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Vänd ner räkorna. Hit kan förberedas. Fördela röran i korgarna och garnera med gräslök.

Mer goda munsbitar av Maud till påsk:

Mauds festliga snurror med lax och gurka

Snabbfixad röra med rökt lax och äpple

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar