Annons

Annons

Rostad kardemummamüsli

Det blir definitivt bonuspoäng för hemgjord müsli, även om det finns många goda och lyxiga att köpa färdiga.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Rostad kardemummamüsli

L

1 stor burk
Tid: 40 minuter

10 dl grynblandning, t ex korn, vete, råg och havre
2 dl hasselnötter
1½ dl gröna pumpakärnor, rostade
1½ dl solroskärnor, rostade
1 msk kardemumma, stött
4 msk kokos- eller rapsolja 2 dl vatten
1 dl honung

Annons

Till servering
(4 portioner)
5 dl turkisk yoghurt L
1 msk flytande honung
färska hallon

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200° varmluft eller 220° vanlig ugn.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt, krama med händerna så att det klumpar sig lite. Häll alltsammans i en långpanna och rosta mitt i ugnen 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt svalna helt. Förvara sedan müslin på burk.
3. Fördela yoghurten i portionsskålar, ringla honungen över. Toppa med müslin, beräkna 2–3 dl till 4 personer, och färska hallon.

Mer gott till brunch:

Frisk cooler till brunchen

Gilla Matmagasinet på Facebook

Lyxa med en läcker brunch

Rabarber- och avocadosmoothie

 

 

Läs också

(61)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar