Annons

Annons

Bästa förrätten – rökt lax med fänkålssallad

Bjud på lax ihop med en fänkålssallad – goda fräscha smaker i höstmörkret! Använd helst en olivolja av riktigt fin kvalitet, eftersom smaken kommer fram tydligt i den här salladen.

Foto: Betina Hastoft

Rökt lax med fänkålssallad

G

6 portioner
Tid: 25 minuter

2 stånd fänkål
1 knippe dill
3 msk kapris
saft från ½ apelsin
4 msk olivolja
2 msk söt soja, t ex ketjap manis
salt och nymald peppar
300 g kallrökt lax, skivad

Annons

Gör så här
1. Ansa fänkålsstånden. Skölj dem och skiva dem tunt, på mandolin eller för hand. Hacka dillen fint och blanda den med fänkål och kapris i en skål.
2. Blanda apelsinsaft, olivolja och soja. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över fänkålssalladen och servera till den kallrökta laxen.

Fler goda små rätter med lax

Sushi i press med lax och avokado

Kålrulle med lax och färskost

Festliga snurror med gurka och lax

 

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar