Annons

Annons

Rödbetscarpaccio med getost

Perfekt förrätt till Alla hjärtans dag! Och om du inte vill göra hjärtan kan du bara lägga skivorna lite omlott. Koka gärna rödbetorna kvällen före. Det är lättast att skära tunna skivor om du har en mandolin.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Carin Pålsson.

Rödbetscarpaccio

G

2 portioner
Tid: 10 minuter

2 kokta rödbetor
50 g färsk getost
20 g blandad sallad
6 valnötshalvor

Dressing
½ msk vinäger
2 msk mild olivolja
1 krm salt och lite svartpeppar

Gör så här
1. Skiva rödbetorna mycket tunt, helst med en mandolin. Lägg skivorna likt taktegel på ett bakplåtspapper. Ta ut ett hjärta med stort pepparkaksmått eller skär ut ett hjärta eller någon annan form. Klipp bort papperet runtom.
2. Fördela osten på tallrikar. Lägg på hjärtat med hjälp av papperet och lossa det försiktigt. Lägg på salladen och brutna valnötter runt om. Blanda dressingen och ringla på lite på salladen.

Laga hela Mauds Alla hjärtans-meny:

Hummersoppa

Annons

Passionerad spumante

 

Läs också

(26)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar