Annons

Rispappersrullar med räkor

Egentligen kan du fylla rispapper med nästan vad som helst. Här är ett enkelt förslag som är trevligt att servera som förrätt.

Recept: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér
Foto: Katja Kristoferson

Recept på rispappersrullar med räkor

GL
4 portioner
Tid: 45 minuter

ett litet knippe färsk koriander
4 vietnamesiska rispapper

Fyllning
250 g skalade räkor
1 avokado, skivad
½ mogen mango, strimlad
1 bit rättika och/eller morot, ca 150 g, strimlad
4 romansalladsblad

Annons

Dippsås
1 dl japansk soja
1 msk finriven ingefära
2 msk hackad koriander
1 msk pressad lime

Gör så här
1. Plocka korianderbladen från stjälkarna. Hacka 2 msk till dippsåsen, och spara resten av bladen till fyllningen.
2. Förbered fyllningen.
3. Doppa rispapperen i ljummet vatten snabbt tills de börjar mjukna. Lägg dem på ren handduk och sedan på skärbrädan. Fördela fyllningen på rispapperen och forma 4 rullar. Dela rullarna på mitten.
4. Dippsås: Blanda soja, ingefära, koriander och lime. Servera till rullarna i små portionsskålar.

 

Se filmen!

Så här gör du vårrullar enkelt

 

Laga fler goda asiatiska recept!

Makirullar med lax och avokado

Misosoppa med tofu och räkor

Chicken shiitake

Pepprig fruktsallad och knapriga kryddkakor

 

Läs också

(0)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar