Annons

Annons

Risotto komplett med pumpapuré

Vegetariskt risotto med inslag av quinoa. Använd den lite mindre hokkaidopumpan, då den har tunnare skal som går att äta och dessutom blir mindre vattnig.

Recept: Maximillian Lundin Foto: Linus Hallgren

Recept: Maximillian Lundin
Foto: Linus Hallgren

Risotto komplett med pumpapuré

G L

4 portioner
tid: 1 timme

100 g quinoa, svart, vit eller blandad
300 g carnaroliris
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl vitt vin
salt och nymald svartpeppar
skal och saft från 1 citron
färsk timjan till garnering

Annons

Pumpapuré
250 g hokkaidopumpa
1 tomat
½ vitlöksklyfta, riven
äppelcidervinäger
½ tsk salt
olivolja

Gör så här
1. Pumpapuré: Skrubba rent skalet på pumpan och skär den sedan i stora bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Tärna tomaten och mosa ihop den och pumpabitarna med en gaffel. Smaksätt med färskriven vitlök, vinäger, salt och olja.
2. Skölj quinoan i ljummet vatten, använd gärna en finmaskig sil. Koka upp quinoan i dubbla mängden vatten, och låt koka under lock på me-delvärme tills den är mjuk.
3. Koka upp 1 liter vatten i en vattenkokare.
4. Värm upp riset i oljan i en kastrull. tillsätt 1 tsk salt och rör om.
5. Tillsätt vinet, rör om och låt koka torrt. Tillsätt hälften av vattnet och sänk värmen till medelvärme. När det kokat torrt, slå på hälften av vattnet som är kvar. När det kokat torrt igen, slå på det sista vattnet. Riset ska vara al dente, alltså ha en kärna i mitten kvar.
6. När risotton är krämig, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt quinoan och avsluta med citronsaft och -skal. Smaka av med salt.
7. Bred ut pumpapurén på varma tallrikar och lägg risotton ovanpå. Garnera med lite färsk timjan.

 

Fler goda veganska recept:

Kikärtspannkaka med fänkålstopping

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar