Annons

Annons

Rhode Islandsås

Det här är en intensifierad version av Tore Wretmans original. I stället för chilisås används en extra bra tomatpuré (triplo) och lite fina chiliflakes, gärna turkiska eller koreanska.

Recept: Jens Linder
Foto: Ulrika Pousette

Rhode Islandsås

G L
4 portioner
Tid: 10 minuter + 1 timme i kyl

2 msk tomatpuré (gärna trippelkoncentrerad, triplo)
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes alt koreansk eller turkisk torkad chili
1 msk cognac
lite vitpeppar ur kvarn
1 krm sellerisalt (kan uteslutas)
2 dl majonnäs, helst hemlagad L
1 dl gräddfil L
½ tsk salt eller mer
några droppar pressad citron

Annons

Gör så här
1. Blanda tomatpuré, paprikapulver, chili, cognac, vitpeppar och sellerisalt.
2. Rör ner majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt några droppar pressad citron.
3. Låt såsen stå kallt minst 1 timme.

Andra goda klassiker:

Wallenbergare på kyckling

Gilla Matmagasinet på Facebook

Fredagsmiddag med biff och bea

Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

 

Läs också

(26)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar