Annons

Annons

Ratatouille på ugnsbakade grönsaker

Det här är en smakrik och färgstark vegetarisk rätt som är god att servera med en frisk salsa, se recept här intill.

Recept: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ratatouille på ugnsbakade grönsaker

GL
4 portioner
Tid: 40 minuter

1 stor rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 aubergine
1 squash
4 plommontomater
olivolja till pensling, ca 4–5 msk
1 burk krossade tomater, 400 g
3 dl grönsaks- eller hönsbuljong från tärning eller konc fond GL
1 msk finhackad timjan eller persilja
1 dl svarta oliver
25 g parmesanflagor
Grön salsa
1 knippe persilja
1 vitlöksklyfta
3 msk kapris
2 msk citronsaft
1 dl olivolja
nymald svartpeppar
Getostcrostini
1 liten baguette eller annat ljust bröd G L
100 g mjuk getost

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Skär löken i klyftor. Tärna paprikorna. Skär aubergine och squash i bitar. Dela tomaterna. Pensla grönsakerna rikligt med oljan och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta grönsakerna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Vänd grönsakerna en gång under tiden.
2. Blanda krossade tomater, buljong och timjan i en stor gryta. Koka upp under omrörning. Lägg i de rostade grönsakerna och oliverna, och låt alltsammans sjuda under lock cirka 10 minuter.
3. Getostcrostini: Skär baguetten i tunna skivor lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem knapriga i ugnen. Ta ut och låt svalna.
4. Grön salsa: Finhacka persilja, vitlök och kapris för hand eller i en liten mixer. Rör ner citronsaften och olivoljan och smaka av med lite svartpeppar.
5. Bred getosten på de ugnsrostade bröden.
6. Garnera ratatouillen med parmesan strax före servering. Servera med salsan och getostcrostini.

Fler goda vardagsrecept

Spansk bondsoppa med serranoskinka

Snabba frasiga minipizzor

Skinkstek med tomatpotatis

Viltfärsbullar med kantarellpytt

Läcker kantarellrisotto till laxen

 

Save

Save

Läs också

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar