Annons

Annons

Prova spröda cookies med tranbär och lakrits

Lakrits är det nya svarta! Sötsyrliga och lite sega tranbär smakar spännande ihop med den fina lakritstonen.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Lakritscookies  med tranbär  och vit choklad

20–25 stycken
tid: 45 minuter

200 g smör, rumsvarmt
125 g strösocker
100 g ljust muscovadorörsocker
1 ägg
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
drygt 1 msk finmalt lakritspulver
150 g vit choklad
100 g torkade tranbär

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Klä tre plåtar med bakplåtspapper.
2. Rör smöret mjukt tillsammans med båda sockersorterna i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl.
3. Blanda ihop vetemjöl, bak- och lakritspulver i en annan skål och tillsätt det sedan till smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg.
4. Grovhacka den vita chokladen och vänd ner den med tranbären.
5. Klicka ut degen på plåtarna och beräkna ca 9 kakor per plåt; degen kommer att flyta ut.
6. Grädda kakorna tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Låt dem svalna en stund på plåten och flytta sedan över dem till galler.

Varför flytta över?
Om kakorna får ligga kvar på plåten för länge finns risk att kakorna gräddas vidare eller blir fuktiga i botten. På galler torkar och svalnar de även underifrån och blir spröda.

 

Fler goda kakor du kommer att gilla:

Baka lättbakade knapriga chokladcookies

Amerikanska chokladcookies med jordnötter

Sofias bästa chocolate chip cookies med extra choklad

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar