Annons

Annons

Prova couscous i desserten!

Prova att använda couscous på nytt sätt! I den här lättlagade och somriga desserten får de goda grynen ny smak av både vanilj och citron

Recept och foto: Druvan

Vaniljdoftande couscous med citronmarinerade bär

L

4 portioner
tid: 25 minuter + tid att marinera och svalna

250 g björnbär, hallon eller andra bär
1/2 citron, finrivet skal och julice
5 msk rårörsocker
2 msk hackad citronmeliss
3 dl mjölk L
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl couscous
2 dl vispgrädde, vispad L
2 dl matyoghurt L
1 msk florsocker

Annons

Gör så här
1. Blanda bären med citronskal, citronjuice, rårörsocker (4 msk) och citronmeliss. Låt marinera minst 1 timme.
2. Koka upp mjölk, resterande rårörsocker (1 msk) och vaniljpulver i en kastrull. Häll blandningen över couscousen och rör om. Låt svalna helt.
3. Rör ihop vispad grädde, yoghurt och florsocker. Varva bär, couscous och yoghurtgrädde i glas. Garnera med citronmeliss.

Fler goda desserter i glas

Italiensk klassiker på nytt sätt: tiramisù i glas

Fryst lime- och kokospaj i glas

Äpplen varvade med smulor i glas

Läs också

(4)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar