Annons

Annons

Potatis- och mozzarellagratäng

Ett recept från Svensk potatis på en härlig potatisgratäng som får en krämig och god konsistens av mozzarellan. Smakar bra till kött eller varför inte äta den som ensamrätt med en god sallad till.

Potatis- och mozzarellagratäng

L
4 portioner
Tid: 45 minuter

500 g potatis av Belana, Folva, King Edvard eller egen favoritsort
1 dl mjölk l
3 dl crème fraîche
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
250 g mozzarella l
salt och peppar
smör l

Annons

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200°.

2. Skala potatisen och riv den fint.

3. Blanda potatis, mjölk och crème fraîche och tillsätt vitlök, salt och peppar.

4. Skiva osten och löken tunt.

5. Smörj en form och varva alla ingredienser, översta lagret ska vara mozarella.

6. Grädda i ugnen 30 – 35 minuter.

Läs mer om potatis:

Potatisfrossa på Gotland i sommar

 

Läs också

(3)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar