Annons

Annons

Pastapytt med persiljeströssel

Ta vara även på lyxiga rester och gör en läcker pytt.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Av: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Pastapytt med persiljeströssel

G L
4 portioner
Tid: 25 minuter

3 msk finhackad persilja
finrivet skal av 1 citron, ekologisk
3–4 skivor parmaskinka
8–12 tunna skivor salami G L
4 marinerade kronärtskockshjärtan
250 g körsbärstomater
2 dl oliver
3 msk olivolja
4 portioner kokt pasta eller 250 g okokt G
2 msk smör L
salt och nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
1 påse rucola
1½–2 dl flagad parmesan

Gör så här
1. Rör ihop persilja och citronskal. Dela parmaskinka och salami i mindre bitar. Dela kronärtskockshjärtan och tomater.

2. Fräs skinkan och salamin i en torr het stekpanna ½ minut. Lägg upp på en tallrik. Fräs kronärtskockshjärtana och oliverna i olja cirka 3 minuter och lägg också det på tallriken.

3. Fräs tomaterna i resten av oljan cirka 3 minuter.

4. Fräs pastan i smöret cirka 5 minuter, rör om då och då. Vänd ner kronärtskockor, tomater och oliver och låt allt bli genomvarmt. Vänd ner köttet. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Strö över persiljeströsslet och servera med rucola och parmesanflagor.

Mer goda pyttrecept hittar du här:
Kasslerpytt med fruktig salsa

Gräddig pyttentré med vaktelägg

Klassisk korvpytt med syrlig sallad

Kantarellpytt med gratinerad fläskfilé

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar