Annons

Annons

Påskens godaste glass på bara 3 ingredienser!

Här behöver du ingen glassmaskin – det räcker med en vanlig matberedare! Glassen gör du blixtsnabbt precis innan du ska servera den. Den får en fin len konsistens och blir läckert gul.

Recept: Maud Onnermark Foto: David Back

Recept: Maud Onnermark
Foto: David Back

Mauds snabba påskglass

GL
6 portioner
Tid: 10 minuter

12 italienska mandelskorpor GL
2 paket fryst mango à 225 g
1 dl florsocker
1 burk naturell kesella, 10 % L

Tillbehör
3 passionsfrukter
150 g hallon

Annons

Gör så här
1. Krossa mandelskorporna grovt i mortel eller bryt dem i mindre bitar. Fördela dem i glas eller portionsskålar.
2. Kör de frysta mangobitarna med florsocker tills de är finfördelade. Tillsätt kesellan och kör till en slät glass.
3. Portionera den direkt i glasen. Halvera passionsfrukten och gröp ur kärnorna över glassen. Garnera med hallonen och servera genast.

Fler snabba desserter

Mauds lyxiga mandelmousse på bara 5 ingredienser

Gilla Matmagasinet på Facebook

Banoffeepaj utan ugn

Zannas sega havrerutor

 

Läs också

(86)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar