Annons

Annons

Parisare med stekt ägg

Har du tillgång till viltfärs – ta gärna den i stället!

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Parisare med stekt ägg

G L
2 portioner
Tid: 20 minuter

150 g nötfärs, max 10 %
½ gul lök, riven
salt och nymald svartpeppar
2 msk vatten
½ msk smör eller olja L
2 skivor fiberfranska à 25 g G L
2 ägg
Tillbehör
2 tsk ketchup
blandad sallad

Annons

Gör så här
1. Blanda färsen med lök, salt, peppar och vatten.
2. Forma till två platta biffar och stek dem i det mesta av fettet. Lägg biffarna på brödet och håll varmt medan du steker äggen i resten av fettet. Toppa med de stekta äggen.
3. Servera parisarna med lite ketchup och en blandad sallad.

Är du en smörgåsälskare? Här hittar du fler recept!

Fixa fredagsmyset med matiga sandwichar

Clubsandwich med currymajonnäs

Klassisk Croque Monsieur

Smörgåstårta på italienska

 

Läs också

(21)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar