Annons

Annons

Panerad torsk med currykål

Lyxig och smakrikt vardagsrecept. Fisken får smakrikt sällskap av en god, varm kålsallad kryddad med curry och med knapriga mandlar.

Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Panerad torsk med currykål

L
4 personer
Tid: 40 minuter

600 g torskfilé utan skinn, gärna skrei
4 msk rågmjöl
salt och nymald vitpeppar
smör och olja till stekning L

Grön dressing
2 små knippen olika örtkryddor, t ex dill, körvel och gräslök
2 dl lätt-crème fraiche
salt och nymald svartpeppar

Annons

Currykål
1 litet huvud spetskål eller vitkål
1 msk neutral olja till stekning
1 msk curry
20 sötmandlar
1 rött äpple

Tillbehör
bröd L

Gör så här
1. Grön dressing: Finhacka örterna och rör ner dem i crème fraichen. Smaka av med lite salt och peppar.
2. Currykål: Ta bort de yttersta bladen på spetskålshuvudet och skär det i stora klyftor. Ta bort stocken i mitten och skär sedan klyftorna i stora bitar. 3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs curryn någon minut. Tillsätt kålen och stek den mjuk. Hacka mandlarna och vänd ner i kålen. Ta bort kärnhuset ur äpplet, skär det i tunna klyftor och strö dem över kålen. Ställ åt sidan men håll kålen varm.
4. Skär fisken i 4 lika stora bitar och vänd dem i rågmjöl på en tallrik. Salta och peppra. Stek fisken i olja och smör på medelvärme tills den får fin färg, cirka 4 minuter på varje sida.
5. Lägg upp kål och fisk på 4 tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera gott bröd till.

Fler tips goda middagar

Asiatisk lax med citron och broccoli

Kryddiga köttbullar med quinoasallad

Carbonara med apelsin

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar