Annons

Annons

Palsternackssoppa med skinkrulle

Palsternacka är en smakrik och söt rotfrukt. Den lite söta soppan balanseras upp av en god vinäger och älskas av de små. Skinkrullarna brukar vara populära så det kan vara en god idé att göra några extra.

Foto: Annika Broman

Foto: Annika Broman

Palsternackssoppa med skinkrulle

G
4 portioner
Tid: 30 minuter

4 mjöliga potatisar
2 palsternackor
½ gul lök
1 msk smör
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong G
1 dl crème fraiche L
salt och nymald vitpeppar
1–2 tsk äppelcidervinäger
ev ½ dl mjölk

Annons

Skinkrullar
4 skivor rökt skinka
4 stavar vällagrad ost, t ex Svecia
4 stavar päron
4 små salladsblad

Gör så här
1. Skala potatis, palsternackor och lök. Skär dem i mindre bitar och fräs alltsammans mjukt i smör.
2. Tillsätt buljong och låt soppan koka upp. Sjud sakta under lock tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med crème fraiche och smaka av med salt, peppar och vinäger. Vill man skumma soppan vid servering kan den mixas om med lite mjölk precis innan.
3. Vira in ost, päron och ett litet salladsblad i skinkskivorna och servera rullarna till soppan.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar