Annons

Annons

Överraska med härliga våfflor

25 mars är det Våffeldagen – och vi har längtat! Lägg de gräddade våfflorna utspridda på galler, så behåller de sin frasighet och mjuknar inte. De är allra godast att servera nygräddade.

Foto: Peter Kam

Ett bra grundrecept på våfflor

L
8–10 laggar

Tid: 40 minuter

3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde L
smör till gräddning L

Tillbehör
cane syrup
bär
ev vispad grädde L

Annons

Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa tills det är en slät smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner grädden i smeten.
2. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör. Häll på ¾–1 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.
3. Servera våfflorna med cane syrup, bär och eventuellt en klick grädde.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda våfflor:

Frasvåfflor med blåbärskräm

Ladda inför Våffeldagen!

 

Läs också

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar